Suomi Suomi  |  
Suomi
Loading...

Banner PK fi 20170403 small

Kuvassa oleva tuote saattaa sisältää lisävarusteita.

Uudessa liikuteltavassa pakettisahassa on uskomaton tarkkuus

 

Ruotsalainen Logosol-yhtiö, joka tuottaa laitteita pienimuotoiseen puunjalostukseen, tarjoaa uusimman keksintönsä metsäteollisuudelle: pakettisahan. Logosolin liikuteltava pakettisaha toimii uskomattomalla +/- 2 mm:n tarkkuudella.

Esitelty Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa vuonna 2004

Tätä uutta konetta on myyty aiemmin ainoastaan Ruotsissa ja Saksassa, mutta nyt se on esitelty myös Euroopan ja Amerikan markkinoilla. Uusi pakettisaha sopii tarkkoihin katkaisuihin. Ruotsalaisten asiakkaidemme mukaan se on ehdottomasti paras pakettisaha, jos verrataan suorituskykyä ja tuottavuutta hintaan. Suomessa laitetta on myyty jo kahden vuoden ajan, ja käyttäjät ovat olleet laitteeseen erittäin tyytyväisiä.

Pystysuora sahaus

Koska laippa liikkuu pystysuoraan alas, koko laipan pituus voidaan hyödyntää. Se lisää sahausnopeutta ja parantaa sahausjälkeä.

Yksinkertainen asennus

Pakettisaha on lähes käyttövalmis ostettaessa, joten erikoisasennuksia ei tarvita. Saha on kevyt, ja se on helppo siirtää katkaistavan paketin päälle. Paketin ei tarvitse olla edes täysin tasaisella pinnalla, koska pakettisaha voidaan säätää tekemään katkaisu oikeassa kulmassa. Päätä katkaisukohta, aseta pakettisaha, paina starttia ja anna laipan upota läpi sahatavaran.

Kolme pyörää

Jos niput eivät tule sahan luo, vie saha niiden luo. Logosol-pakettisahassa on kolme pyörää, jotka tekevät siitä helposti liikuteltavan. Kaksi pyöristä on lukittavia ja kolmas pyörä on säädettävissä pystysuunnassa.

Patentti haussa tähtäimelle

Tarkkaa katkaisua varten pakettisahassa on kolmea tuplatähtäintä moottorin puolella. Nämä on sovitettu pieniin muovisiin tähtäintappeihin molemmin puolin sahaa. Ennen käyttöönottoa nämä tapit vedetään ulos ja sahataan poikki. Näin tiedät tarkalleen laipan asennon. Näiden tähtäystappien toimintaperiaate on ainutlaatuinen ketjusahauksessa, ja siksi olemmekin hakeneet sille patenttia.

Kuulalaakeroitu ohjaus laipan kärjelle

Laipan kärki on varustettu kuulalaakeroidulla ohjauksella, joka liikkuu helposti ja erittäin tarkasti. Säädettävä laipanohjain, jota toimitetaan kolmea eri pituutta, voidaan liittää myös kärkiohjauslaitteeseen.

E5000-moottori

E5000-moottoriyksikkö on sama luotettava malli, jonka olemme sovittaneet siirrettäviin piensahalaitoksiimme vuodesta 1994. Olemme myyneet yli 5000 kappaletta eri puolille maailmaa, ja suuren määrän mm. Venäjälle, jossa sahamme toimivat 2- ja 3-vuoroissa, seitsemän päivää viikossa, vuosi toisensa jälkeen. E5000-sahassa on voimakas 5 kW:n 3-vaihemoottori, joka selviää lähes kaikesta. Moottori pyörittää ketjupyörää nopeusvaihteen kautta, jolloin saadaan aikaan maksimiketjunopeus 22,5 m/s. Ketjuvoitelu tapahtuu automaattisen öljypumpun avulla, joka on alkujaan suunniteltu yhdelle Stihlin suurimmista ketjusahoista.

Laippa ja ketjut

Logosol-pakettisaha on varustettu Stihlin vakiolaipalla, 1,6 mm:n uraleveydellä, joko 1200 tai 1500 mm:n pituisena. Normaalisti käytämme ristikkopohjaista täysivauhtista ketjua. Sitä käytetään yhtä paljon kuin tavallista ketjua, mutta se on tehokkaampi ja siinä on suurempi leikkauskapasiteetti. Ristikkopohjaiset ketjut, joita normaalisti käytetään pitkittäissahaukseen, takaavat siistin ja tasaisen leikkuupinnan. Vakiolaippamme voidaan varustaa usealla erilaisella ketjulla kohtuulliseen hintaan, sisältäen myös kovametalliketjut talttahampailla, joilla voidaan katkaista muovia ja paperia. 

Ketjujen teroitus

Ketju suoriutuu normaalisti 100–200 katkaisusta, ennen kuin sitä tarvitsee teroittaa. Tämä voidaan tehdä käyttämällä viilanpidikettä. Se on erinomainen tapa, joka vie ainoastaan muutaman minuutin, vaikka se vaatiikin hieman ammattitaitoa. Voit myös poistaa ketjun ja hioa sen tavallisella penkkihiomakoneella.

Purupuhallin

Pakettisaha voidaan yhdistää keskuspuruimuriin tai käyttää erillistä purupuhallinta. Useimmiten riittää kuitenkin, että se liitetään yksinkertaiseen, liikuteltavaan purupuhaltimeen, joka poistaa lastut. 

Kaksi mallia

Pakettisahasta on tarjolla kaksi mallia: PK120, joka pystyy katkaisemaan jopa 1100 mm leveät paketit, ja PK150, joka katkaisee jopa 1450 mm:n niput. Molemmat mallit pystyvät katkaisemaan aina 1350 mm korkeat niput.

Toimitus

Pakettisaha toimitetaan osittain purettuna puulaatikossa. Sahan asennus vie puoli päivää kahdelta mieheltä, ja siihen riittävät yksinkertaiset työkalut.

 

 

 

 

 

 


 

Tekniset tiedot

Työskentelymitat

Max. paketin koko Pakettisaha 1500:
Max. leveys: 1450 mm (57")
Max. korkeus: 1450 mm (57")

Mitat

Pakettisahan ulkomitat
Pituus: 2600 mm (102")
Leveys: 1100 mm (43")
Korkeus: 1900 mm (75")

Sähköjärjestelmä ja moottori

Sähkömoottori, jonka nimellisteho on 5 kW (7hv). Sahatessa, moottorin kuormitus on 7-8 kW. Moottori on suojattu lämpötila-anturilla.
Jatkuva kokonaisulostulo: 5 kW (7 hv)
Sähkönsyöttö: 3-vaihe, 400 V, 16 A
Saatavissa myös 3-vaihe, 220 V, 30 A
Eristysluokka: IP54
Tämä eristysluokka tarkoittaa, että moottori ja koko sähköjärjestelmä on suojattu pölyltä ja vesiroiskeilta, joten sitä voi käyttää ulkona myös sateella.

Melutasot ja ergonomia

Pakettisaha 1500 on suunniteltu tarjoamaan laitteen käyttäjälle parhaat mahdolliset työskentelyolosuhteet. Ohjaimet on sijoitettu työskentelykorkeudelle ja pleksilasit suojaavat käyttäjää mahdollisilta lentäviltä lastuilta. Melutaso vaatii käytettävän kuulosuojaimia.
Akustinen paine: 102,0 dB (A)
Akustinen teho: 113,0 db (A)
Ohjainten värinätaso: Hyvin kevyt

Sahausvälineet

Logosolilla on vankka kokemus erilaisista sahauslaitteista ja Pakettisahaan olemme valinneet vakioksi 3/8” jaolla olevan ketjun.
Ketjujako: 3/8"
Ketjun nopeus: 22,5 m/s (78 ft/s)

Purunkäsittely

Pakettisaha voi työskennellä erittäin hyvin ilman mitään purunpoistolaitteistoakin. Joka tapauksessa, koska laite tuottaa määrällisesti paljon purua työskentelypaikalle, purunpoistojärjestelmää on suositeltavaa käyttää.
Pakettisaha PK1500 on saatavissa yksinkertainen lisävaruste, puruimuri, joka kiinnitetään Pakettisahan tukijalkoihin. Pakettisahan yhdistäminen jo olemassa olevaan purunpoistojärjestelmään toimii ihan yhtä hyvin.
Purunpoistoliitäntä (liitäntä puruletkulle): 100 mm (3 15/16”)
Min. puruimurin poistokapasiteetti: 700 m3/h


  • Kevyt ja vakaa rakenne, valmistettu alumiinipalkeista – 100 % ruostesuojattu
  • Tasaustähtäin varmistaa täydellisen tarkan sahauslinjan
  • Sahaa paketit aina 1.5 m x 1.5 m (5 ft x 5 ft) kokoon asti. Tarkkuus +/-2 mm (1/16").
  • Automaattinen sahan voitelu suuren läpinäkyvän öljysäiliön avulla.
  • Moottorin maksimiteho 10 kW (14 hv).
  • Isojen pyörien ansiosta helposti liikuteltava
  • Sahayksikön nosto ja lasku kahvalla
  • Säätövarsi sahausraon asettamiseen.
  • Sahanpurunpoisto-liitäntä 4" (100 mm).
neutral

Henkilökohtainen palvelu

Henkilökohtainen asiakaspalvelu on meille itsestäänselvyys.

neutral

Pitkä kokemus

Yli 20 vuoden kokemus markkinoiden johtavana pienimuotoisten puuntyöstökoneiden valmistajana.

neutral

Elinikäinen tuki

Rajoittamaton puhelintuki käyttö- ja tuotetietoasioissa.

neutral

Nopeat toimitukset

Erittäin nopea toimitusaika varaosille ja lisävarusteille.

neutral

Turvallisuus

Logosol-turvallisuuspaketilla saat laitteelle 2 vuoden takuun. Lisäksi saat 60 pv:n palautusoikeuden, ellei laite vastaa odotuksiasi.

Tialusnumero
Tuote
Hinta (Ilman veroa)
8530-000-0150
Logosol Pakettisaha PK1500
9 960,00 €
Shipping not included. All prices are excl. VAT. Näytä hinnat verolla

Banner PK fi 20170403 small

LOGOSOL AB (Pääkonttori) | Fiskaregatan 2 | 871 33 HARNOSAND | Sweden | Puhelin: +358 753 251 103 |