Please wait...

Continue shopping
View cart & checkout
Continue shopping
View cart & checkout
xPlease visit www.logosol.us to see the products that are available in your country. Not from United States?
Sauno kuivaaja Osta Kuvia

Sauno kuivaaja

Koskaan aiemmin ei ole ollut yhtä helppoa saada täydellisesti kuivattua puutavaraa

Puusepän tarpeisiin puutavaran täytyy olla kuivaa. Listat, huonekalut, lattiat tai ikkunat ovat esimerkkejä tuotteista joitten valmistukseen puutavaran täytyy olla oikein kuivunutta. Parhaimmillaan kuivuuden pitäisi olla noin 10% luokkaa, mieluummin hieman alle, ja tietenkin ilman halkeamia puussa. Tämä voi olla vaikeaa toteuttaa perinteisellä ilmakuivaus menetelmällä. Oman kuivauskaapin avulla voit helposti kuivata itsellesi hyvin kuivattuja, arvokkaita puueriä eri tarpeisiin muutamassa viikossa.

Kuivaa puutavarat nopeasti ja helposti

Logosolin kuivauskaappi on järkevä ratkaisu, jossa ohut ja eristetty kerros asennetaan tukevan alumiinikehikon päälle. Kuivauskaappi pitää lämpimän ja kostean ilman sisällään alustavan lämmitysvaiheen aikana. Jos kuivauskaappia pidetään ulkona, kuten suosittelemme, asennetaan toinen, suojaava ulkoteltan osa, kuivauskaapin kankaan päälle. Kuivauskaappi painaa noin 50 kiloa, joten se on helposti siirrettävissä kahden henkilön voimin. -Yksi vaihtoehto ulkoteltalle on, että rakennat itse pienen katoksen säänsuojaksi eristetyn kuivauskaapin päälle. Se voi olla hyvä vaihtoehto, mikäli kuivauskaapin asennus on kiinteä.

Tehokkaampi ja parempi kontrolli

Päivitetyn Sauno kuivurin 2kW.n aggregaatissa on aikaisempaa tehokkaampi puhallin kuivauskaapin ilmankiertoa varten. Uudessa aggregaatissa on myös integroitu ilman sisäänotto, joka imee ilmaa kuivuriin ilman kierron aiheuttaman alipaineen avulla. Kuiva ja kylmä ulkoilma sekoittuu lämmitetyn ja kostean ilman kanssa Sauno-kuivurissa ennen kuin se päätyy kuivauskaapissa olevaan puutavaraan. Näillä ominaisuuksilla puun kuivauksesta tulee tasaisempaa ja saat paremmin kontrolloidun kuivaustuloksen. Kuivauskaapin asteikoilla varustetun yläventtiilin avulla voidaan sitten helposti säätää poistettavan kosteuden määrä.

Suuri kiinnostus

On havaittavissa, että uuden Sauno kuivurin ja kuivauskaapin kiinnostus on suuri. Sen asennus on helppoa. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut valmista kokonaisratkaisua, jonka avulla voit alkaa kuivaamaan puutavaraa tunnin kuluessa siitä, kun aloitit kasaamaan kuivauskappia.

Tällä hetkellä kuivauskaappi on myynnissä vain yhdessä kokoluokassa, hieman edeltävää mallia suurempana. Sisämitoiltaan vajaat kolme metriä, syvyys 70 cm. Kaapin alimmaiskorkeus on 1,1 metriä, mutta katon viistouden takia 1,4 metriä avattavan seinän puolelta. Tämän avulla puutavaran lastaus myös on helpompaa.

Toimitukseen sisältyy alumiiniset jalustat, joiden päälle puutavara asetellaan. Ne myös varmistavat sen, että ilmankierto on hyvä myös puutavaran alapuolella. Lastaus kaappiin on helppoa koska koko kuivauskaapin etusivun voi aukaista. Puutavaran väliin on laitettava rimoja, mielellään kuivia ja mitaltaan vastaavan paksuisia kuin kuivattava puutavarakin on, niin että ilma pääsee hyvin kiertämään puutavaran välissä. Hieman tilaa on myös jätettävä puutavaran ja kaapien seinien väliin ilmankiertoa varten, sanoo Mattias.

Kuivuri tilataan pakettina, ulkoteltan kanssa tai ilman sitä. Pakettiin sisältyy kaikki se, mitä tarvitset asennusta varten. Kun olet asentanut kaiken valmiiksi, kytket vain sähköjohdon tavalliseen 220V pistokkeeseen. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut näin helppoa saada täydellisesti kuivattua puutavaraa eri puulajeista ja eri mitoissa.

Tuotteen etuja

Korkean oven ansiosta puutavaran lastaus on helppoa.

Tasainen ja kontrolloitu kuivaustulos.

Täydellisesti kuivattua arvokasta puutavaraa muutamassa viikossa. Viikossa kuivaat männyn höyläys kuivaksi.

Energiatehokas kuivaus täydellisellä tuloksella. Saat vähemmän halkeamia ja vääntymiä verrattuna ilmakuivattuun puutavaraan.

Kaappi painaa noin 50 kiloa, joten sitä voi siirtää helposti kahden henkilön voimin.

Tuotteen edut Sauno Puunkuivaus agregaatti

Tehokas tuulettimen toiminta parantaa ilmankiertoa kuivauskaapissa.

Integroitu ilman sisäänotto.

Tasainen ja kontrolloitu kuivumistulos.

Sopii erittäin hyvin Logosolin kuivauskaapille, jossa venttiili kosteuden poiston säätämiseen.

Suosittelemme Logosolin kuivauskaappia kun:

Haluat välttää puutavaran halkeilun tai vääntymisen.

Kun satut löytämään hieman”oudompia” puulajeja, joita haluat työstää.

Kun tarkoituksenasi on valmistaa ovia, ikkunoita tai huonekaluja.

Kuivaus erikoistarpeiden mukaan

Eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi aitoihin, laitureihin, ulkolaudoituksiin tai pienempiin rakennelmiin voidaan hyvin käyttää vastasahattua puutavaraa. Muihin tarkoituksiin pitää puutavara kuivattaa, ennen kuin sitä voidaan käyttää. Kun puutavaran kosteus on laskenut alle 20% on puu rakennuskuivaa ja sitä voidaan käyttää rakentamiseen. Muita nimityksiä alle 20% kuivalle puulle on esimerkiksi höyläyskuivaa. Perinteisesti rakennuskuiva puu on aina kuivattu nipussa ulkoilmassa. Nykyään puutavaran valmistajat kuivaavat melkein kaiken puun isommissa kuivauslaitoksissa, mutta ulkokuivaus taapeleissa on vieläkin tavallisin keino kuivata puutavara pienemmässä mittakaavassa

Kun puutavaraa käytetään sisätiloissa, lattiaan tai huonekalujen valmistukseen on puun kuivuusaste oltava 10% tai sen alle. Tämän voi saavuttaa esimerkiksi säilömällä puutavaran lämmitetyssä sisätilassa pidemmän ajan, mutta mieluummin kuivaamalla puut kuivauslaitoksessa, jonka avulla välttyy halkeamilta ja puun vääntyilyltä. Logosol on vuosien mittaan hankkinut paljon hyödyllistä kokemusta Sauno kuivurin myynnin avulla. Nyt lanseeraamme markkinoille uuden kehitetyn mallin, josta uskomme olevan paljon hyötyä ja iloa monelle puusepälle ja rakentajalle, joilla on korkea laatuvaatimus ja jotka ovat kärsimättömiä pitkien kuivausaikojen suhteen.

Tuotteet ja hinnat

2 Nimike(ttä)

/ sivu

2 Nimike(ttä)

/ sivu

Etsi varaosia ja leikkuuvarusteita

Sulje
Tuoteryhmät
Näytä hinnat