Suomi Suomi  |  
Suomi
Loading...

Banner PK fi 20170403 small

Kuvassa oleva tuote saattaa sisältää lisävarusteita.

Esittelyssä uusi SAUNO- kuivuri Ruotsista

 

Uusi Ruotsalainen kuivausteknologia tekee pienimuotoisen puuntyöstön parissa työskenteleville parempien tulosten saavuttamisen helpommaksi lyhyemmällä aikavälillä. Sauno-kuivuri kuivaa puutavaran höyryn ja korkean lämpötilan avulla. Se vapauttaa jännitteitä ja saa aikaan suoraa puutavaraa ilman halkeamia. Viikossa saat höyläyskuivaa puutavaraa. Hinta koskee kuivausaggregaattia. Kuivauskaapin rakennat itse eristetystä materiaalista. Asennustarvikkeet ja rakennusohjeet sisältyvät pakettiin.

 

Puun kuivaus on hankalin (ja aikaa vievin) työvaihe puutavaran valmistuksessa. Tämä uusi kuivausteknologia Ruotsista tekee tästä työvaiheesta kustannustehokkaamman pienimuotoisen puunjalostuksen parissa työskenteleville. Se on myös DIY (Do It Yourself)- ratkaisu, joten säästö on vielä suurempaa. Sauno-kuivuri on nyt saatavissa Logosolilta kahdessa koossa: 2 kW ja 4 kW. Tämä on laajennettavissa oleva järjestelmä, koska voit yhdistää useampia kuivausyksiköitä saadaksesi suuremman kuivauskapasiteetin.

 

Syy, miksi tämä toimii niin hyvin, on kuivaustapa, jota kutsutaan rennoksi kuivaukseksi. Se on tapa, jota suuret sahalaitokset käyttävät parhaan puutavaran kuivaamiseen, nopeutetun kuivaamisen aiheuttaman halkeilun ja vääntyilyn estämiseksi.

 

Ongelma puutavaran kuivauksessa on, että puu ei halua luovuttaa vettä sisältään. Muutoin puut eivät selviäisi kuivia aikoja tai kun maa on jäässä. Kuumentamalla ja höyryttämällä puutavaraa korkeassa lämpötilassa 70-75°C, puun solurakenne muuttuu ja veden on mahdollista liikkua puun sisältä ulospäin. Seuraava vaihe on kuivattaa puu 40-50°C asteessa.

 

Tuloksena puutavara on huonekalukuivaa ja siinä on vähemmän halkeamia ja puu pysyy suorempana verrattuna ilmakuivattuun puutavaraan. Mutta suurin ero on ajassa, jonka kuivaaminen vie. Aika vaihtelee riippuen puun tyypistä ja halutusta kosteusprosentista. Voit esimerkiksi viikossa kuivata pehmeitä puulajeja 17 % kosteuspitoisuuden tasolle, joka sopii puusepäntuotteisiin tarvittavaan puutavaraan. Juuri kaadettu kuusi kuivaa höyläyskuivaksi 7-10 päivässä.

 

Toimintatapaa on parannettu vuosien varrella, eikä ole yliampuvaa sanoa, että Sauno-kuivuri on parhaiten testattu pienimuotoisen puunjalostuksen puutavarakuivuri markkinoilla. Koska asiakas rakentaa itse kuivauslaatikon, on hankintakustannukset myös pienemmät verrattuna muihin ratkaisuihin. Kuivausaggregaattia on saatavissa kahdessa koossa, 2 kW ja 4 kW, jotka riittävät 1,6 tai 3,2 kuution kuivaamiseen. Ohjeet toimitetaan aggregaatin mukana, joiden avulla voit rakentaa kuivausyksikön uusilla eristystekniikoilla, jotka löydät paikallisista rautakaupoista.

neutral

Henkilökohtainen palvelu

Henkilökohtainen asiakaspalvelu on meille itsestäänselvyys.

neutral

Pitkä kokemus

Yli 20 vuoden kokemus markkinoiden johtavana pienimuotoisten puuntyöstökoneiden valmistajana.

neutral

Elinikäinen tuki

Rajoittamaton puhelintuki käyttö- ja tuotetietoasioissa.

neutral

Nopeat toimitukset

Erittäin nopea toimitusaika varaosille ja lisävarusteille.

neutral

Turvallisuus

Logosol-turvallisuuspaketilla saat laitteelle 2 vuoden takuun. Lisäksi saat 60 pv:n palautusoikeuden, ellei laite vastaa odotuksiasi.

Tialusnumero
Tuote
Hinta (Ilman veroa)
6200-000-0000
Logosol WDU puun kuivausyksikkö
1 298,00 €
1 276,00 €
Shipping not included. All prices are excl. VAT. Näytä hinnat verolla

Banner PK fi 20170403 small

LOGOSOL AB (Pääkonttori) | Fiskaregatan 2 | 871 33 HARNOSAND | Sweden | Puhelin: +358 753 251 103 |