It looks like you come from United States! We suggest you visit the local website: www.logosol.us (Ignore)
Suomi Suomi  |  
Suomi
Loading...

Banner PK fi 20170403 small

Kuvassa oleva tuote saattaa sisältää lisävarusteita.

Logosol M8 – Ruotsalainen liikuteltava sahalaitos

 

Logosol M8-sahalaitoksella voit tuottaa nopeasti korkealaatuisia lautoja ja lankkuja omista tukeistasi, juuri niissä mitoissa kuin itse haluat. Sahalaitos on yksinkertainen käyttää – ja helppo omistaa.

Hyviä tuloksia välittömästi

logosol-m8-film
Katso uuden M8 esittely

Mikäli et ole sahannut puutavaraa koskaan ennen, M8 on täydellinen valinta. Pääset nopeasti alkuun ja sahalaitoksen käyttäminen on helppoa. Jo ensimmäisenä päivänä saat tehtyä mukavan pinon lankkua ja lautaa. Näkyvä mitta-asteikko ja sahaaminen esiasennetun asteikon mukaan tekee säädöistä nopeita ja tarkkoja. Kaikki on selkeästi kuvattu jokaisen sahalaitoksen mukana tulevassa ohjekirjassa.

 

Tarkkuus on vaikuttava, sahasitpa sitten lankkuja paneeleita varten tai hirsiä rakentaaksesi hirsitaloa. M8 sahaa kaikkia puulajeja metsästä ja puutarhasta: tammea, katajaa, omena- ja kirsikkapuita, haapaa tai lehtikuusta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Vahva ja jäykkä runko

Sahalaitos on rakennettu vahvasta, anodisoidusta alumiinista, materiaali jolla on mahtavat ominaisuudet. Sen lisäksi että se on ikuisesti ruostumaton ja ulkona säilytettävä, se on niin vahva ja jäykkä, että voit sahata sillä helposti paksutkin tukit. Samalla se on kuitenkin niin kevyt, että voit nostaa ja siirtää sitä käsin. Sahalaitoksen pinnoite on sileä ja likaahylkivä, joka estää myös lumen ja jään kertymisen sahalaitokseen. Sahalaitos on lähes huoltovapaa ja se toimii aina kun tarvitset sitä, vuosikymmeniä.

Ergonomiaystävällinen

Tukkirampit ja –pedit integroituine vinsseineen mahdollistaa puutavaran sahaamisen vaivattomasti. Tukki nousee sopivaan korkeuteen, jotta voit mukavasti varmistaa sen kiinnityksen. Kompakti rakenne tekee siitä vielä helpompaa, kun tukki täytyy kääntää ympäri, koska voit astua sahan viereen ja työskennellä hyvässä asennossa. Toinen ergonominen erityispiirre on, että valmis lankku on mukavasti vyötärönkorkeudella, jotta voit helposti nostaa ne pois sahalaitokselta.

Toisinsanoen, Logosol Sahalaitos ei pelkästään säästä aikaasi, se säästää myös selkääsi.

Kiinteät tukkituet on asennettu tarkkaan kulmaan tukkipedille. Kiinteät tuet säästävät aikaa, koska niitä ei tarvitse koskaan säätää sahausten välillä ja sinun ei tarvitse säätää tukkipuristimia. Tämä mahdollistaa paremman tarkkuuden, koska sahattava tukki on tuettu sekä tukkipediltä, että päästään.

Lisäksi sahalaitoksen rakenne tekee siitä sopivan myös talvikäyttöön. Kaikki tärkeät sahalaitoksen toiminnot on nostettu lumipeitteen yläpuolelle ja sahanpuru lentää pois sahauskohdasta. Tämä on tärkeä ominaisuus talvella, koska sahanpuru toimii vahvikkeena ja tekee lumesta kivikovaa. Kun olet valmis, voit helposti siirtää sahalaitoksen pois.

Kiinteään tai liikkuvaan tuotantoon

Monilla asiakkaillamme sahalaitos on kiinteästi sijoitettuna työkohteeseen. Voit kuitenkin myös siirtää sahalaitostasi ja viedä sen sinne, missä työstettävät tukit ovat; metsään, takapihalla tai mihin tahansa.

Logosol Sahalaitos toimii helpoiten tavallisella ketjusahalla. Tyypillinen käytettävä sahayksikkö on Stihl MS660, joka 7 hv:n ja ohuen laipan vuoksi sahaa puutavaran nopeasti ja saat sileän ja hienon sahapinnan. Em. varusteilla voit sahata 5 metriä minuutissa 15 cm paksusta parrusta. Isolla sähkösahalla, Logosol E8000 automaattisyötöllä, tuplaa nopeuden ja vannesahalla sahaat jopa 15 metriä minuutissa.

Tekniset tiedot ovat yksi asia, mutta käytännön työskentely toinen. Puutavaraa ei pelkästään sahata; se täytyy myös pinota. Lisäksi uudet tukit tulee pyörittää sahalaitokselle ja tarvitaanhan myös kahvitauko silloin tällöin. Me, jotka sahalaitosta käytämme, voimme kokemuksesta sanoa, että voimme tehdä 2-4 kuutiota sahatavaraa työpäivän aikana, ja mikäli saat apua kaverilta, voit tuottaa sitä vielä enemmän.

Hyvää puutavaraa ja hyvä fiilis

Osaat varmasti arvostaa tunnetta, jonka saat kun työskentelet laadukkaan puutavaran parissa, jonka olet itse sahannut. Logosol M8-sahalaitoksella omien puiden sahaaminen on nautinto.

Paras asia, mitä voimme tuoreelle sahalaitoksen omistajalle antaa, on todennäköisesti työstä saatava tyydytys ja ylpeys, kun saat ensimmäisen projektisi valmiiksi. Tämä on sijoitus, jota et kadu ja se on osa takuutamme!

 


 

• Kaksi tukin päätytukea sisältyy vakiona – täydellinen mitoitus viimeiseen lankkuun asti.
• Nopea asennus säädettävillä jaloilla.
• Kestävä, likaahylkivä pinnoite. Ei ruostu koskaan.
• Nopeat asetukset valmiiden korkeussäätöjen avulla.
• Suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön pohjoisessa ilmastossa.
• Tukinkiinnittimet tuplana
• Lastausrampit vakiona.
• Tukkipedit vinsseillä.
• Sahauspituus vakiona 5,1 metriä.
• Jäykkä kevyt rakenne – vie sahalaitos tukkien luokse.
• Lisävarusteet: Ketjusaha, hirsijyrsin, vannesaha jne.

 


 

Suoriutuu useimmista mitoista

Sahalaitos voi työstää kaikki normaalimuotoiset tukit aina 5,1 m pituuteen asti. Laitokseen on saatavana jatkoksia, joilla lisäät helposti pituutta pidempien tukkien käsittelyyn. 50 cm jatkos lisätään normaalisti antamaan lisää pituutta ja tukea pidemmille tukeille. Matalaprofiilinen halkaisuketju on saatavana 40 cm, 50 cm ja 63 cm laipalle, joilla voit käsitellä useimmat tukin läpimitat (myös pidempiä laippoja ja ketjuja saatavissa erityisen suurten tukkien käsittelyyn). Sahalaitokselle ylimittaiset tukit voidaan käsitellä vaihtoehtoisilla sahaustavoilla käyttäen M8-sahalaitosta. Nämä sisältävät raskaansarjan tukkipöydät ja jopa sahalaitoksen asentamisen suoraan tukkiin.

Nopea asennus

Sahalaitos sahaa tarkasti asennettuna. Korkealaatuisten ja tarkkaan mitoitettujen osien johdosta yhtään kulmaa ei tarvitse säätää. Ainoa säätö, joka tarvitaan, on sahauskorkeuden säätö ja kun se on säädetty, sahalaitos on tarkka joka suuntaan.

Liikuteltava

Koko sahalaitos on valmistettu anodisoidusta alumiinista ja se painaa ainoastaan 52 kg – yksi ihminen voi kantaa sitä helposti ja kuljettaa sen peräkärryllä syrjäisemmille alueille. Siirrä sahalaitosta, älä tukkeja.

Vankka rakenne

Anodisoitusta alumiinista valmistettuna, sahalaitos on kokoisekseen erittäin vankka, helposti tuettava ja kantaa yli kymmenen kertaa oman painonsa. Alumiini on korkealaatuisinta saatavissa olevaa, samaa jota käytetään lentokoneissa.

Ergonominen rakenne

Tämä sahalaitos on suunniteltu käyttäjää silmälläpitäen. Kaikki on oikealla korkeudella tuntien työskentelyä varten selkää ajateltuna. Laitos on helppokäyttöinen – sahaa ei tarvitse työntää tukin läpi.

Helppo ylläpito

M8 on ruostevapaa – kaikki osat ovat säänkestäviä. Rakenteeseen kuuluu anodisoitu alumiini, ruostumattomat teräspultit ja nylon-liu’ut. Sahalaitoksessa on hyvin vähän rikkoutuvia, säädettäviä tai kuluvia osia.

Työskentelypaikka

Tukit on paras käsitellä tukkipöydällä ja sahalaitos on suunniteltu siten, että voit rullata tukit suoraan tukkipöydältä tukkipedille ja sahata ne oikealla työskentelykorkeudella.

Tarkkaa sahausta

Tukki sijoittuu kahden tukkipedin päälle, joita voidaan liikutella ylös ja alas. Toinen tukinpää pysyy paikallaan tukkipiikin avulla. Saha kulkee pitkin suoraa linjaria ja sahaa tukin erittäin tarkasti. Erityinen halkaisuketju ja –laippa varmistavat, että saha kulkee suoraan suurella tarkkuudella, jopa heikompilaatuisia tukkeja käsitellessä.

Sileä, viimeistelty pinta

M8-sahalaitoksella sahatun puutavaran pinta on niin sileä, että voit viimeistellä sen nauhahiomakoneella. Tukinkäsittelyn ja asemoinnin helppous, käyttämällä itsenäistä tukkipedin tuentaa, auttaa maksimoimaan tukin sahaamisen tuottaaksesi parhainta puutavaraa projekteihisi.

Ainutlaatuinen, matalaprofiilinen halkaisuterä

Tässä sahalaitoksessa käytetty ketju on maailman johtavan ketjusahan valmistajan valmistama ja se on todistanut olevansa luotettava sahausratkaisu. Ainutlaatuinen halkaisuketju tuottaa hämmästyttävän sileän pinnan. Kapea ketju tekee vain 6 mm sahausraon. Helposti teroitettavina ketjut kestävät 7 kuution (3000 jalkaa lankkua) sahaamisen.

Turvallinen

Sahalaitos on suunniteltu turvallisuusnäkökohtia silmälläpitäen. Ketju vetää puun tukkipetiä vasten, pitäen sen tiukasti paikoillaan sahatessa. Sahalaitoksen käyttö vaatii molempien käsien käyttöä, pitäen onnettomuusriskit minimissä.

Itsenäiset tukkipedin tuennat

Kaksi tukkipetiä liikkuu ylös ja alas, sallien tukin molempien päiden kohottamisen itsenäisesti, parhaan tuottavuuden saavuttamiseksi. Tämä ominaisuus tarjoaa myös mahdollisuuden tuottaa kartiomaista ja kulmittaista sahausta.

Tukkipeti nousee kahdella askeleella

Voit helposti vaihtaa asetuksia 6 mm tai 3 mm lisäyksin tuottaaksesi puutavaraa halutulla tarkkuudella. Kolme hihnapyörää, yhdistettynä nylon-poly-liinaan, tarjoaa maksimaalista nostokykyä jokaiselle tukkituelle. M8 nostaa helposti jopa 500 kg painoiset tukit.

Käyttöohjekirja

Jokaisen M8-sahalaitoksen mukana toimitetaan 34-sivuinen ohjekirja, sisältäen ohjeet asennukseen, säätöön ja sahatavaran sahaamiseen. Täysi osaluettelo, huolto-ohjeet ja turvallisuusohjeet sisältyvät myös kaikki ohjekirjaan.

 


 

“Suurin osa sahalaitostemme omistajista ajattelee, että paras asia sahalaitoksessa on sen tuottama tyytyväisyyden tunne, kun sahaat itse puutavarasi. Huomaat sen itsekin, kun ensimmäinen satsi sahaamaasi puutavaraa pinotaan kuivumaan. Jatkossa, kahvikin maistuu paremmalle istuessasi terassilla, joka on tehty itse sahaamistasi lankuista. Ainakin se tuntuu siltä.”
mattias_2010

Mattias Byström

Product Manager

 


 

Tekniset tiedot

Paino: 52 kg ilman sahayksikköä
Pituus: Vakiopituus 5,5 m
Leveys: 0,6 m
Korkeus: 1,0 m
Tukkipetien etäisyys: 2 m
Tukin maksimihalkaisija: 0,9 m
Tukin maksimipituus: Vakiona 5,1 m, mahdollista pidentää haluttuun pituuteen
Valinnaiset varusteet: Polttomoottorisahat, sähkösahat, laipat, ketjut, hirsijyrsin ym.


  • Erityiset ruuvimutterit, joilla voit kiinnittää polttomoottorisahan nopeasti, mutta tukevasti
  • Kelkka liukuu kevyesti linjaria pitkin
  • Tukkituki helposti säädettävissä (asteikko 6 mm ja 3 mm)
  • Näkyvät ja selkeät säätöaskeleet takaavat säätöjen olevan sekä helppoja, että tarkkoja
  • Tukijalat nopeasti ja helposti säätyvät, myös epävakaalle alustalle.
  • Turvallinen tukinkiinnitys, joka estää myös tukin pyörähtämisen
  • Tukkituet ovat itsenäisesti säädettävät, joka vähentää hävikkiä. Nostoliinojen ja tukkipetien nostokapasiteetti jopa 500 kg.
  • Täydellinen kanttaus. Tukkipuristin puristaa aihion pitkiä ohjureita vasten.
  • Tartuntapinta lyhyissä jaloissa helpottaa tukin käsittelyä. Tukkipöydän, ramppien jatkoksia ja muita lisävarusteita saatavissa.
  • Stihlin ketju 10 asteen profiililla tekee tasaisen 6 mm sahausraon.
neutral

Henkilökohtainen palvelu

Henkilökohtainen asiakaspalvelu on meille itsestäänselvyys.

neutral

Pitkä kokemus

Yli 20 vuoden kokemus markkinoiden johtavana pienimuotoisten puuntyöstökoneiden valmistajana.

neutral

Elinikäinen tuki

Rajoittamaton puhelintuki käyttö- ja tuotetietoasioissa.

neutral

Nopeat toimitukset

Erittäin nopea toimitusaika varaosille ja lisävarusteille.

neutral

Turvallisuus

Logosol-turvallisuuspaketilla saat laitteelle 2 vuoden takuun. Lisäksi saat 60 pv:n palautusoikeuden, ellei laite vastaa odotuksiasi.

Tialusnumero
Tuote
Hinta (Ilman veroa)
4508-000-1000
Logosol M8, ei sisällä sahakelkkaa
2 450,00 €
4508-777-0660
M8 Metsäpaketti 5,5 M
4 312,00 €
4508-777-0801
M8 Ammattilaispaketti
5 293,00 €
4508-555-9000
M8 Hirsipaketti 7,5m
9 184,00 €
Shipping not included. All prices are excl. VAT. Näytä hinnat verolla

Banner PK fi 20170403 small

LOGOSOL AB (Pääkonttori) | Fiskaregatan 2 | 871 33 HARNOSAND | Sweden | Puhelin: +358 753 251 103 |